latinica  ћирилица
03/12/2020 |  13:21 ⇒ 13:23 | Autor: RTS

Abazović: Krenućemo od nule u odnosima sa Srbijom, ne želimo svađalačku politiku

Lider GP URA Dritan Abazović poručio je, u nastavku skupštinske rasprave o novoj crnogorskoj vladi, da DPS neće moći da novu vladu uvuče u "vrtlog nacionalizma".
Dritan Abazović - Foto: RTS
Dritan AbazovićFoto: RTS

Današnja sjednica crnogorskog parlamenta počela je burno, posebno kada se za riječ javio Dritan Abazović, koji je u novoj vladi predložen za potpredsjednika, i poručio da nova izvršna vlast želi najbolje međususjedske odnose.

- Krenućemo od nule u odnosima sa Srbijom. Ne želimo svađalačku politiku. Ako je neko želi  neka je primijeni, moći će da je primijeni do sutra, dok se ne izabere nova vlada - rekao je Abazović, prenosi CDM.

Obraćajući se poslanicima opozicionog DPS-a, Abazović je poručio da ta stranka neće moći, kako je rekao, da novu vladu uvuče u "vrtlog nacionalizma".

Diplomatija nove vlade neće biti politička, partijska, jer je, objasnio je, Crna Gora mala zemlja, čiji BDP najviše zavisi od turizma i zato je, istakao je, odnos sa susjedima veoma važan. 

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da neće povući svoju odluku o proglašavanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića nepoželjnom osobom.