latinica  ћирилица
03/12/2020 |  15:48 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" osudila izjavu Tabakovića

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" osudila je izjavu probošnjačkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Alije Tabakovića da je Opštinska izborna komisija pod uticajem Mladena Grujičića, srpskog kandidata i da, kako je Tabaković rekao, CIK treba smijeniti i postaviti svoje koordinatore.
Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" - Foto: SRNA
Koalicija "Zajedno za Srebrenicu"Foto: SRNA

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" ističe da su po izjavama članova i predsjednika biračkih odbora, i Srba i Bošnjaka, izbori na redovnim glasačkim mjestima, protekli fer i bez nepravilnosti.

- Alija Tabaković dobio je više glasova nego što je Bošnjaka izašlo na izbore, recimo u Skelanima je dobio 15 glasova iako u ovom naselju živi osam Bošnjaka. Postavljamo pitanje zašto taj podatak nije izazvao sumnju za istrage nadležnih organa, već samo kada je u pitanju obrnuta situacija - navodi se u saopštenju Koalicije.

I pored svega, pobjeda Mladena Grujičića je ubjedljiva, čista kao suza a razloge za poraz Alija Tabaković treba da traži u probošnjačkoj politici koja je dovela do toga da se u posljednjih 15 godina 15.000 i Srba i Bošnjaka iselilo iz Srebrenice, navode iz ove Koalicije