latinica  ћирилица
03/12/2020 |  21:27 ⇒ 21:27 | Autor: SRNA

Crna Gora: Usvojena informacija o projektu izgradnje HE Buk Bijela

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednici informaciju o projektu izgradnje hidroelektrane Buk Bijela i njegovom potencijalnom uticaju na stanje očuvanosti Nacionalnog parka Durmitor kao mjesta svjetske baštine.
HE Buk Bijela - Foto: ilustracija
HE Buk BijelaFoto: ilustracija

- Imajući u vidu najnovije medijske navode koji ukazuju da se ubrzano radi na pribavljanju neophodne dokumentacije od institucija BiH, odnosno da je najavljeno kako će vlasti Republike Srpske već tokom decembra ove ili početkom naredne godine izdati građevinske dozvole za izgradnju pomenute hidroelektrane, u informaciji se ističe da je potrebno preduzeti niz koraka kako bi se pribavile potrebne informacije i sprovele konkretne aktivnosti na bilateralnom, ali i na multilateralnom nivou - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Crnogorska Vlada je u petak, 27. novembra, i juče usvojila više informacija, što je saopšteno danas, a među njima je i informacija o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za kovid 19.

- Preusmjereno je 1.260.000 evra da bi Institut za javno zdravlje Crne Gore po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizovao nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, neophodnih za nesmetano sprovođenje pi-si-ar dijagnostike - dodaje se u saopštenju.