latinica  ћирилица
03/12/2020 |  21:57 ⇒ 04/12/2020 | 07:20 | Autor: SRNA

Ruska vakcina stigla u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da je u Srbiju stigla prva doza od 20 ruskih vakcina "sputnjik pet" koje su otpremljene u Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" gdje će biti ispitane prije upotrebe.

On je rekao da ga ne zanima šta će reći Brisel, ako Srbija nabavlja rusku vakcinu jer mu je prioritet zdravlje srpskog naroda.

Ističući da će Srbija nastaviti da nabavlja vakcine na svim stranama i da će vakcinacija biti besplatna za sve, Vučić je naveo da će do kraja godine Srbija dobiti prvu količinu Fajzerove vakcine, te da će do februara biti nabavljeno 300.000 doza te vakcine.

Uoči sutrašnjeg otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici koja će znatno rasteretiti zdravstveni sistem Srbije, Vučić je rekao da je ponosan na sve koji su učestvovali u izgradnji objekta te zdravstvene ustanove koja će značiti nadu i spas za mnoge.

Vučić je ukazao da su završne radove u Batajnici pratile sabotaže koje sada istražuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativna agencija.

- Јuče su nam namjerno spaljivane sklopke u Batajnici, nekom ne odgovara da možemo da budemo efikasni. Riječ je o čistoj sabotaži - rekao je predsjednik Srbije gostujući na RTS-u.

Vučić je rekao da očekuje da će i bolnica u Kruševcu biti otvorena do 18. decembra.