latinica  ћирилица
04/12/2020 |  07:31 ⇒ 07:32 | Autor: TANЈUG

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića počinje treći put

Za danas zakazana ponovljena sjednica za pripremni pretres u predmetu osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, po trećoj optužnici.
Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto: KSP) -
Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto: KSP)

Nju je Specijalno tužilaštvo podnijelo 11. novembra.

U izjavi za Kosovo onlajn, advokati Dejan Vasić i Mahmut Haljimi, poručuju da nemaju velika očekivanja od sjednice.

- Imajući u vidu da je u postupku došlo do pravne konfuzije kakva nikada nije viđena u praksi, neoprezno bi bilo u ovoj fazi davati bilo kakve ocjene, niti predviđanja o daljem toku postupka - kaže Vasić, koji u ovom postupku brani kosovskog policajca Dragišu Markovića.

Bolja očekivanja nema ni Haljimi, branilac uhapšenog Marka Rošića, koji ponavlja da je nova, treća po redu optužnica, pretrpila samo "kozmetičke promjene" u odnosu na prethodne dvije.

- S obzirom na to da nikakvih suštinskih promjena nema u posljednjoj optužnici, baš me interesuje kakvu će sutra igru da izvedu sudija i tužilaštvo - kaže Haljimi.

Ocijenio je da će sudija na početku sjednice zahtijevati od tužioca da pročita novu optužnicu i da će pitati optužene da li priznaju optužnicu i dodao da će svom klijentu reći "da treći put ponovi da nije kriv i da nema nikakve veze sa ovim slučajem".

Prema njegovim očekivanjima, sudija će najvjerovatnije dati rok braniocima da podnesu prigovore protiv iznesene optužnice.

- Time ćemo opet izgubiti još dva, tri mjeseca do odlaska na glavni pretres - navodi Haljimi.

On podsjeća da je njegov branjenik Marko Rošić više od dve godine u pritvoru i zato će, kako kaže, i ovog puta zatražiti njegovo puštanje na slobodu.

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratije, pravda Oliver Ivanović ubijen je u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine, ispred sjedišta svoje stranke u Sjevernoj Mitrovici.