latinica  ћирилица
04/12/2020 |  08:19 ⇒ 08:20 | Autor: B92

Zvezda gleda ka žrijebu - čekaju je Dinamo Zagreb, Roma i Arsenal

Crvena zvezda je kolo prije kraja grupne faze Lige Evrope obezbijedila plasman u nokaut fazu i sada, naravno, gleda ka mogućim sljedećim rivalima.
Stadion Rajko Mitić - Marakana - Foto: RTRS
Stadion Rajko Mitić - MarakanaFoto: RTRS

Kako još nisu poznati ishodi u mnogim grupama Lige Evrope, ali i Lige šampiona, nije poznato mnogo potencijalnih protivnika na žrijebu koji je zakazan za 14. decembar.

Zvezda će biti nepovlašćena, jer će biti druga u grupi L, a među onima koji su sigurno povlašćeni jesu Roma, Arsenal, Viljareal i Dinamo Zagreb, osvajači grupa A, B, I i K.

Zvezda će na preostalih osam mogućih rivala morati da sačeka ishod 6. kola.

Za prvo mjesto u grupi C boriće se Slavija Prag i Bajer Leverkuzen, a oba tima imaju trenutno po 12 bodova.

U grupi D izjednačeni su sa 11 bodova Rendžers i Benfika, ali u međusobnom skoru Škoti imaju prednost zbog gola više postignutog u gostima.

Neizvjesno je u grupi E gdje Granada ima 10, a PSV devet bodova, a šta tek reći za grupu F u kojoj se Napoli (10, Sosijedad (8) i AZ Alkmar (8) bore za dva mjesta koja vode u šesnaestinu finala.

U grupi G Lester i Braga imaju po 10 bodova na vrhu tabele, u grupi H Lil ima 11, a Milan 10.

U grupi Ј Antverpen je izbio na čelo sa 12 bodova ispred Totenhema kome gostuje u Londonu za šest dana.

Ko će biti povlašćen, a ko ne, zavisi i od ekipa koje se u Ligu Evrope sele iz Lige šampiona.

Tamo je situacija mnogo neizvjesnija, pošto čak 18 klubova može da dođe do 3. mjesta u svakoj od grupa elitnog takmičenja.

Iz grupe A Lige šampiona to bi mogao da bude Atletiko ili Salcburg, a iz grupe B svi mogu da završe kao treći – Borusija Menhengladbah (8), Real Madrid (7), Šahtjor (7), Inter (6).

Iz grupe C to će biti Olimpijakos ili Olimpik Marselj, iz grupe D Atalanta ili Ajaks, a iz grupe F je siguran Krasnodar za selidbu u Ligu Evrope.

Iz grupe F to će biti Lacio ili Klub Briž, iz grupe F Dinamo Kijev ili Ferencvaroš, a iz grupe H Lajpcig, Mančester junajted ili Pari Sen Žermen, u zavisnosti od raspleta posljednjeg kola.

Utakmice šesnaestine finala Lige Evrope igraju se 18. i 25. februara 2021. godine.