latinica  ћирилица
04/12/2020 |  09:18 ⇒ 09:19 | Autor: SRNA

Krivična prijava zbog proizvodnje i prometa droge

Policijska stanica Srebrenica podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu okarakterisanom kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, protiv lica čiji su inicijali S.M. iz Srebrenice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.
Droga (foto: PU BANJALUKA) -
Droga (foto: PU BANJALUKA)

- Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u okviru operativne akcije `Plantaža 2020`, policijski službenici iz Srebrenice su 27. oktobra ove godine, u Skelanima u srebreničkoj opštini, pronašli zasad indijske konoplje na kojem su stabljike većim dijelom bile posječene - navedeno je u saopštenju.

Tom prilikom, policijski službenici su izuzeli sa lica mjesta nekoliko stabljika dužine 150 do 200 centimetara, kao i dijelove biljaka koje su posječene. Utvrđeno je da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju.

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, policijski službenici su identifikovali lice S.M. koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

- Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, municiju, nož, optiku za oružje i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku - ističe se u saopštenju.