latinica  ћирилица
04/12/2020 |  11:35 ⇒ 11:44 | Autor: RTRS

Vatrogasna brigada u Banjaluci imala 19 intervencija (FOTO)

Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka juče su imali 19 intervencija na području više naselja, gdje je, usljed ledene kiše, došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice.
Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka (foto: facebook.com/gubanjaluka) -
Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka (foto: facebook.com/gubanjaluka)

- Ekipe su i jutros na terenu, a trenutno se radi na raščišćavanju putnog pravca Banjaluka-Bronzani Majdan na kojem je zbog oborenih stabala saobraćaj u prekidu - saopšteno je iz Gradske uprave.

Veći broj vatrogasaca do duboko u noć uklanjali su oborena stabla sa saobraćajnica na području Bukvaleka, Bistrice, Rekavica, Piskavice, Čokorskih polja, Saračice, Krčmarica.

- Rad nam je otežavala konstantna ledena kiša koja je i uzrokovala obaranje većeg broja stabala na saobraćajnice - kazali su iz Vatrogasne brigade, ističući da su pozvane i smjene iz pripravnosti. Vatrogasci su intervenisali i zbog obilne kiše u Dragočaju, ulicama Sime Pandurevića, Prote Todora Srdića i Kozarskoj - rekli su iz Vatrogasne brigade.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gdje su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

Zbog oborenih stabala na kolovoz, u prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Banjaluka-Bronzani Majdan u mjestu Јankovića brda.

Takođe, saobraćaj se odvija otežano na putu Banjaluka-Kola, na 1 kilometar od Nule prema Kolima i Trapisti-Krčmarice.