latinica  ћирилица
04/12/2020 |  13:26 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Lea Šućurović: Pružimo podršku prijevremeno rođenim bebama

Dvanaestogodišnja Lea Šućurović iz Kotor Varoša, učesnica prošlogodišnjeg "Đurđevdanskog festivala", rekla je Srni da joj je velika čast i zadovoljstvo što je ove godine izabrana da bude dio partnerskog tima u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", te pozvala sve građane da podrže dobru i plemenitu ideju osnivanja prve banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj.
Lea Šućurović - Foto: SRNA
Lea ŠućurovićFoto: SRNA

- Obradovao me je poziv organizatora ove humane akcije, koja se održava jedanaesti put, da svojim talentom pomognem djeci kojima je ta pomoć potrebna i nadam se da će se skupiti dovoljno novca za prvu banku humanog mlijeka u Srpskoj - ističe Šućurovićeva.

Lavovske borbe za srećnije i bezbrižnije djetinjstvo svakodnevica su mnogih djevojčica i dječaka širom Republike Srpske koji od malih nogu biju najteže bitke, a na tom putu ozdravljenja podrška armije humanista već deset godina im je nepresušan izvor snage kojom ruše sve barijere.

Prema Leinim riječima, vrlo je važno da je pokrenuta ovakva akcija, kao najvrednija ideja u kojoj svi polažu ispit humanosti.

- Bitno je da se ljudi pokrenu da pomognu na bilo koji način, te da svi mi zajedno shvatimo da to nije samo solidarnost, već i odgovornost - navodi Lea i dodaje da je u prethodnom periodu uvijek podržavala akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" pozivom na humanitarni broj.

Lea će umjetničkim performansom dati svoj doprinos da se zajedničkim snagama obezbijedi pomoć prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko.

- Pozivam sve građane Republike Srpske da podrže ovu dobru i plemenitu ideju, koja u prvi plan stavlja djecu i njihovo zdravlje, i da se uključe u ovu akciju kako bi se otvorila prva banka humanog mlijeka u Srpskoj - naglašava Lea.

Lea je odlična učenica šestog razreda Osnovne škole "Sveti Sava", a od svoje devete godine se bavi pjevanjem. Učešće na "Đurđevdanskom festivalu" opisuje kao nevjerovatno iskustvo.

Ljubav prema muzici gaji otkada zna za sebe, a danas se najviše pronalazi u pjesmama koje diraju u dušu publike i izvođača.

Ne krije da bi u budućnosti voljela da se bavi muzikom, ali smatra da su školske obaveze trenutno njeno primarno zanimanje.