latinica  ћирилица
04/12/2020 |  13:36 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Trebinje: Dodijeljena priznanja zaslužnim volonterima (FOTO)

Predsjednik Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje Miodrag Batinić uručio je danas priznanja Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske dugogodišnjim volonterima Gradske organizacije Radoslavu Vujoviću, Sonji Milišić i Miljani Ivanišević, koja se dodjeljuju povodom Međunarodnog dana volontera - 5. decembra.
Priznanje Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske - Foto: SRNA
Priznanje Srebrni znak Crvenog krsta Republike SrpskeFoto: SRNA

Ovo priznanje volonterima je dodijeljeno za razvoj, unapređenje organizacije Crvenog krsta, osposobljavanje članstva i uključivanje u ostvarivanju programskih zadataka, podizanje i jačanje ugleda i afirmaciju Crvenog krsta Republike Srpske.

Predsjednik Gradske organizacije Crvenog krsta Miodrag Batinić rekao je novinarima da je ovo drugo priznanje po značaju koje dodjeljuje Crveni krst Republike Srpske, istakavši da volonteri imaju nemjerljiv značaj za ovu organizaciju.

Priznanje Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske

- Bez volonterizma i entuzijazma nema Crvenog krsta sa svojim principima kao što su humanost, solidarnost i slično. Volonteri su se dokazali do sada nebrojeno puta i u epidemiji virusa korona Crveni krst je bio neko ko je pomagao lokalnoj zajednici u kojoj živimo - rekao je Batinić.

Devedesetogodišnji Radoslav Vujović, dugogodišnji volonter Gradske organizacije, kaže da pamti brojne aktivnosti koje je obavljao u ratno vrijeme kao volonter i zahvalan je Crvenom krstu za ovo značajno priznanje.

Јedna od dobitnica priznanja Sonja Milišić koja je volonter Crvenog krsta od 2000. godine, a sada pasivni volonter, rekla je novinarima da ovo priznanje znači mnogo, te da ono pripada cijelom timu volontera čiji je i ona dio.

- Sve ove organizacije imaju cilj da pomažu zajednici, ali i da se ljudi socijalizuju, da razvijaju znanje i vještine. Svi volonteri nauče da budu spremni da priteknu u pomoć u teškim situacijama - rekla je Milišićeva.

Među dobitnicima priznanja je i Miljana Ivanišević, koja je volonter deset godina, a sada takođe pasivni volonter, istakla da je ovo priznanje za nju dodatni motiv i nagrada da i dalje bude član Crvenog krsta i da je njen rad prepoznat.

- Pozivam sve mlade ljude, posebno osnovce da se učlane u Crveni krst i da pomažu - rekla je Ivaniševićeva.