latinica  ћирилица
04/12/2020 |  13:37 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Nagrade za najbolje volontere u Srpskoj

Republička nagrada za najboljeg organizatora volotiranja dodijeljena je Crvenom krstu Republike Srpske, koji je nagrađen plaketom i novčanim iznosom u vrijednosti četiri prosječne plate u Srpskoj, što iznosi 3.624 KM.
Sonja Davidović, Snježana Kovač, Јovana Popović i Milan Duvnjak - Foto: SRNA
Sonja Davidović, Snježana Kovač, Јovana Popović i Milan DuvnjakFoto: SRNA

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je, povodom 5. decembra Međunarodnog dana volontera, nagradilo je najboljeg organizatora volontiranja i četiri najbolja volonetar u Srpskoj.

Najboljim volonterima proglašeni su Momir Ašonja iz Istočnog Sarajeva, Darko Vranić iz Foče, Јovana Popović iz Šamca, te Milan Duvnjak iz Gradiške, koji su nagrađeni medaljama i novčanim iznosom od po 1.812 KM ili vrijednost dvije prosječne palte.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je ova godina za sve bila velika opomena, te da je podsjetila građane na potrebu da budu odgovorni, empatični i da pomognu jedni drugima.

Nakon prijema za dobitnike Republičke nagrade za volontiranje, Davidovićeva je navela da je ovo prilika da se zahvali svim volonterima u Srpskoj, koji mnogo čine za društvenu zajednicu, ali i za svakog pojedinca kojem je potrebna bilo kakva pomoć.

- Uloga volontera u pandemiji virusa korona bila je izuzetno značajna, zbog čega danas želimo da zahvalimo svima koji su radili za dobrobit drugih. Svi ovi mladi ljudi su motivacija drugima da budu humani - rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač izrazila je zadovoljstvo zbog nagrade za najboljeg organizatora volontiranja.

- Danas samo ovdje u ime 3.000 volontera okupljenih u organizacijama Crvenog krsta Republike Srpske, koji su ostvarili 288.000 sati volonterskog rada. Srećna sam što je Ministarstvo prepoznalo Crveni krst kao organizaciju kojoj treba da se da ovakvo priznanje. Ova nagrada je samo vjetar u leđa za naše volontere - rekla je Kovačeva.

Ona je dodala da ova organizacija okuplja volonetere od osnovnoškolskog uzrasta do kasnih godina, ističući da su svi dobrodošli.

Јedan od najboljih volonetar u Srpskoj Јovana Popović iz Šamca navela je da je ove godine imala 1.296 časova volonterskog rada.

- Zbog pandemije je ova godina bila prepuna izazova, ali nastojali smo da ih sve savladamo. Lijep je osjećaj kada znate da je neko prepoznao vaše zalaganje i ova nagrada je rezultat višegodišnjeg rada - navela je Popovićeva.