latinica  ћирилица
04/12/2020 |  16:39 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Petričević: Podrška kompanijama u razvoju (VIDEO)

Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo nastaviće da raznim programima podstiču tehnološki razvoj domaće privrede, izjavio je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević tokom posjete kompaniji "Elas metalekspert" u Banjaluci.
Petričević posjetio "Elas metalekspert" - Foto: SRNA
Petričević posjetio "Elas metalekspert"Foto: SRNA

Istaknuto je da je ovo preduzeće primjer uspješnog poslovanja i u kriznim situacijama.

Ljiljana Stanković i Јelena Kukić dio su ženskog kolektiva "Elas metaleksperta", kojeg čini 95 radnica. Rade sve - od ubacivanja elektrokomponenti do čišćenja aparata.

"Elas metalekspert" 90 odsto proizvoda od metala izvozi na strano tržište.

Tokom pandemije cilj je bio sačuvati kupca i zdravlje radnika, u čemu su i uspjeli.

U ovoj godini zbog pandemije planiran je gubitak od 10 odsto, koji neće uticati na poslovanje.

- Međutim, ne pridajemo tih 10 odsto važnosti jer rekao sam da je jako bitno da smo sačuvali sve svoje kupce. Sa ponosom mogu reći da smo dva vrlo ozbiljna izvozna kupca uspjeli ove godine dovesti u firmu - izjavio je direktor "Elas metaleksperta" Željko Petrović.

Oko 240 zaposlenih radi na 13.500 kvadratnih metara, a neke od najnovijih proizvodnih pogona posjetio je resorni ministar Vjekoslav Petričević. Poručuje da će Vlada nastaviti da subvencioniše realni sektor.

- Naš cilj jeste da obezbjedimo što više pomoći prerađivačkoj industriji – nosiocima razvoja privrede svake zemlje tako i Republici Srpskoj. Bićemo apsolutno otvoreni za saradnju - izjavio je Petričević.

U narednoj godini različitim programima Vlada Republike Srpske će podržati preduzeća u razvoju i podsticati nabavku novih tehnologija, poručio je Petričević.