latinica  ћирилица
05/12/2020 |  10:16 ⇒ 10:17 | Autor: SRNA

Internet stranice za pet malih preduzetnika

Kompanija "Prointer ITSS" realizovala je u ovoj godini projekat "Mikro znači više" zahvaljujući kojem su novčanu i stručnu pomoć dobila 53 mala preduzetnika u Republici Srpskoj.
Prointer (foto: prointer.ba) -
Prointer (foto: prointer.ba)

Projekat je pokrenut s ciljem podrške malim i srednjim preduzećima u vremenu krize izazvane pandemijom virusa korona, a uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka.

Marketing menadžer u "Prointeru" Mirjana Јukić istakla je da ova kompanija finansijski pomogla 48 malih preduzeća, a da je pet malih preduzetnika dobilo stručnu pomoć u vidu izrade internet stranice.

- Povratne informacije u ovih nekoliko mjeseci govore da smo uradili dobar posao. Zahvaljujući ovom projektu, bar neki mikro biznisi uspjeli su da stanu na noge nakon dvomjesečnog zaključavanja i opstanu i u ovoj teškoj godini - navela je Јukićeva.

Iz "Prointera" je saopšteno da će kroz različite vidove podrške, mikro biznisu pomagati i naredne godine.

U sklopu projekta "Mikro znači više" internet stranicu od "Prointera" dobila je, između ostalih, vlasnica knjižare iz Čelinca Svjetlana Cvijanović.

Cvijanovićeva je rekla da je svjesna da u današnje vrijeme svaka ozbiljnija firma ima svoju internet stranicu, pa se zato i prijavila za tu vrstu pomoći.

- Svi su čudili što se nisam prijavila za finansijsku pomoć, ali ja sam oduvijek željela tu veb stranicu. Najčešće mi je bilo skupo da platim njenu izradu ili nisam vjerovala da će biti kvalitetno napravljena i tako sam godinama čekala. Prezadovoljna sam njenim izgledom, vidi se da je to radio neko ko zna svoj posao - navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je u ovom poslu od 1999. godine, te da opstaje uz prodaju knjiga, poslovanje sa firmama kojima prodaje kancelarijski materijal, te prodaju školskog pribora.

Internet stranicu od "Prointera" dobila je i vlasnica frizerskog salona iz Banjaluke Biljana Ostić.

- U današnje vrijeme teško je u svakoj branši bez obzira na sve kanale komunikacije, ali vjerujem da uz stranicu koju su nam napravili u "Prointeru" možemo postići nešto više. Nadam se još boljoj komunikaciji s klijentima - navela je Ostićeva.