latinica  ћирилица
05/12/2020 |  10:46 ⇒ 10:46 | Autor: SRNA

Linta: Vlada Crne Gore da ispuni očekivanja građana

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao je Zdravku Krivokapiću izbor za premijera Crne Gore i formiranje nove Vlade, sa željom da realizuju sve postavljene ciljeve i u što većoj mjeri ispune opravdana očekivanja građana.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je ocijenio da nova vlast Crne Gore treba da omogući dvojno državljanstvo, da stvori uslove za slobodno izjašnjavanje stanovništva na predstojećem popisu, obezbijedi proporcionalnu zastupljenost Srba u vlasti i prekine protjerivanje srpskog jezika i ćirilice.

On je naveo da se očekivanja, između ostalog, odnose na poštovanje ljudskih prava, vjerskih sloboda i tradicije, dobre i prijateljske odnose sa Srbijom, odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, opravak ekonomije, povećanje životnog standarda.

- Raduje činjenica da je premijer Krivokapić, kao poseban prioritet, najavio izmjene i dopune diskriminatorskog i antievropskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti čiji je cilj bio otimanje svetinja i druge crkvene imovine Srpske pravoslavne crkve - istakao je Linta.

On je ocijenio da je posebno važno za mir, stabilnost i demokratski razvoj Crne Gore da nova Vlada stvori sve neophodne uslove da se sljedeće godine održi planiran popis stanovništva, na kome će se građani slobodno izjašnjavati o svojoj nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti i jeziku kojim govore.