latinica  ћирилица
05/12/2020 |  20:02 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Kostajnica: Nastava na daljinu za srednjoškolce (VIDEO)

U Srednjoškolskom centru u Kostajnici zbog pojave virusa korona organizovana je nastava na daljinu. Nastava se organizuje putem internet starnice škole i raznih platformi.
Srednjoškolski centar Kostajnica (foto: https://www.kostajnica.com/) -
Srednjoškolski centar Kostajnica (foto: https://www.kostajnica.com/)

Nakon što je potvrđeno da su dva profesora u Srednjoškolskom centru u Kostajnici pozitivna na virus korona 30. novembra prekinuta je redovna nastava.

Učenici nastavu prate na daljinu i ističu da je dobro organizovana, ali im ipak nedostaju drugari i učionica.

- Nastavu u klupi ništa ne može da zamijeni. Profesori se trude kao i mi da damo maksimum i da savladamo gradivo. Ipak, nedostaje druženje, učionica i drugari - priča učenica Valentina Petrović.

Profesor Petar Borojević podsjeća da je nastava na daljinu bila organizovana u tokom prošle školske godine.

- Nastava na daljinu nije nepoznata, već imamo iskustva iz drugog polugodišta prošle godine. Za sada sve ide kako treba, djeca se javljaju i sa profesorima imaju kontakte. Naš kolega informatičar je omogućio da se na jednostavan način postavljaju sadržaji na starnicu škole. Djeca odgovaraju kao i u razredu, neki su više aktivni, neki manje, ali uglavnom sa svima smo u kontaktu preko viber grupe - pojašnjava Borojević.

Na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije rukovodstvo škole je dobilo saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za organizovanje nastave na daljinu do 14. decembra.

- Onako kako smo radili i do sada kad je bio prekid nastavnog procesa, tako radimo i sada. Sadržaji se postavljaju na internet stranici škole, interakcija sa učenicima se odvija pomoću elektronske pošte, viber grupa. Trenutno su dva profesora u izolaciji. Za sada imamo tri učenika koji su u izolaciji zbog kontakta i dva profesora kod kojih je potvređeno prisustvo virusa korona - navela je Јelena Јaćimović Јanjetović, direktorka Srednjoškolskog centra Kostajnica.

Nastavu u Srednjoškolskom centru u Kostajnici pohađa 126 učenika koji su raspoređeni u osam odjeljenja.