latinica  ћирилица
06/12/2020 |  07:48 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Pjevač Leksingtona, Bojan Vasković, u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" (VIDEO)

Tradicionalna humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, ove godine ima za cilj pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj. Inicijator ove ideje je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj - "Mrvice".
Bojan Vasković - Foto: RTRS
Bojan VaskovićFoto: RTRS

Nekada i ne znamo šta je ko doživio, a vrlo često i ne slutimo da i među poznatim ličnostima ima vrlo sličnih situacija. Nije sve uvijek samo zabava i pjesma, a to potvrđuje i Bojan Vasković iz grupe Leksington.

Bojan i njegova supruga Aleksandra, kao i svi mladi koji treba da postanu roditelji, nisu krili ni ljubav i radost koju potomstvo donosi. Kako je svaka trudnoća individualna i svaka beba posebna na svoj način, njihova kćerkica odlučila je da ih ranije upozna, ne sluteći da će stvoriti velike brige. Rodila se tri i po mjeseca ranije.

O kompikacijama koje mogu da se dese prijevremeno rođenim bebama, ali i brizi o njima dok ne očvrsnu za samostalan život malo znamo i to je bio slučaj i sa Bojanom. Medicinski radnici, poput Bojanove supruge vrlo dobro znaju kakvi problemi mogu nastati i utoliko je briga veća.

Bojan je ispričao njihovu priču ekipi RTRS-a i pozvao sve da podrže akciju, doniraju 1 KM pozivom na broj 1411 i tako pomognu da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci osigura humano mlijeko.

Podsjećamo, u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", od 1. do 31. decembra 2020. godine, aktivan je M:tel humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj pomažete pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj.