latinica  ћирилица
06/12/2020 |  11:03 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Voće za sva kovid odjeljenja u Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković donirao je voće pacijentima i zaposlenim u svim kovid bolnicama u Srpskoj.
Јabuke (Foto: Pixabay) -
Јabuke (Foto: Pixabay)

Ovim gestom premijer Srpske je želio da izrazio zahvalnost medicinskim radnicima koji su od marta na "prvoj liniji" odbrane od virusa korona, pomažu građanima i spasavaju njihove živote, kao i da uputi podršku svim pacijentima na kovid odjeljenjima.

Donacija predsjednika Vlade realizovana je posredstvom preduzeća Agrofruktus iz Gradiške, koje je trenutno najveći otkupljivač domaćeg voća i povrća u Republici Srpskoj, te se na ovaj način pomoglo i voćarima.

Doktor Goran Topić iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je istakao da je ovo jedna u nizu donacija koje su institucije Srpske uputile kovid odjeljenjima, koja su već deseti mjesec u neprekidnoj borbi sa virusom korona.

- Svaka donacija koju smo dobili bila je više nego svrsishodna. Ovaj put nam je stiglo voće za sve pacijente i medicinske i druge radnike u kovid odjeljenjima - rekao je Topić.

Predstavnik preduzeća Agrofruktus Јovanka Đurđević navela je da sarađuju sa oko 200 poljoprivrednih proizvođača od kojih otkupljuju poljoprivredne proizvode, te napomenula da u komorama trenutno imaju oko 5.000 tona domaćeg voća i povrća.

- Pored otkupa i distribucije domaćih proizvoda, što predstavlja veliku podršku domaćoj proizvodnji i poljoprivrednim proizvođačima, učestvujemo u stalnim akcijama i donacijama voća i povrća našim sugrađanima - rekla je Đurđevićeva.

Agrofruktus je u prethodnih nekoliko dana dostavio donaciju premijera Srpske svim kovid bolnicama u Srpskoj.

- Dostavili smo voće svim bolnicama u Republici Srpskoj, kao podršku zdravstvenim radnicima u kovid odjeljenjima i pacijentima zaraženim virusom korona - rekla je Đurđevićeva.