latinica  ћирилица
06/12/2020 |  12:57 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Nestale dvije djevojčice, intenzivna potraga policije

Petnaestogodišnje djevojčice Sajra Veladžić i Ema Tevšić iz Bihaća su nestale i policija za njima intenzivno traga, potvrdio je danas Srni portaparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.
Dvije nestale tinejdžerke iz Bihaća - Foto: klix.ba
Dvije nestale tinejdžerke iz BihaćaFoto: klix.ba

Šiljdedić je rekao da su djevojčice u petak, 4. decembra, ujutro otišle u školu, nakon čega im se gubi trag.

Prema posljednjim informacijama, dodao je, viđene su kako u autobusu putuju prema Sarajevu.

Njihov nestanak policiji prijavile su majke istog dana u 18.30 časova. Šiljdedić je istakao da je policija odmah po dojavi raspisala potragu za maloljetnicama.

Reagujući na spekulacije i informacije da su ih navodno kidnapovali migranti, Šiljdedić je naglasio da tako nešto ne može da potvrdi, ni da komentariše.

- To je veoma teško fizički izvodivo, jer migranti ovdje nemaju nikakvih prevoznih sredstava niti mogućnost da takvo nešto urade. Sada svako govori o tome šta želi. Zaprimili prijavu da su nestale, tragamo za njima i ishod istrage će utvrditi sve činjenice, da li je u pitanju tinejdžerski bunt, neka veza, kombinacija sa drugim licima ili nešto drugo - rekao je Šiljdedić.

Prema određenim informacijama koje su dobili od kolega iz Sarajeva, naglasio je Šiljdedić, djevojčice su, navodno, putovale autobusom na relaciji Bihać-Sarajevo ali, prema izjavama vozača, u vozilu nije bilo lica afroazijskog porijekla.