latinica  ћирилица
06/12/2020 |  13:28 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Broćeta: Istorijska pobjeda SNSD-a u FBiH

SNSD je na proteklim lokalnim izborima još jednom potvrdio, nikad ubjedljivije kad sada, da je najozbiljnija, najodgovornija i najveća politička partija koja uspješno okuplja i brine o srpskom narodu u Federaciji BiH, izjavio je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD iz Drvara Goran Broćeta.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

Broćeta je podsjetio da je SNSD, uz ogromnu podršku i ukazano povjerenje građana, osvojio tri načelnička mjesta i 26 odborničkih mandata u osam opština i četiri kantona u FBiH.

- U Drvaru je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Dušica Runić očekivano pobijedila sa osvojenih 1.794 glasa ili 52,94 odsto i nastavlja sa okupljanjem svih građana Drvara na putu razvoja i daljeg prosperiteta naše opštine - naglasio je Broćeta.

On je podsjetio da je odbornička lista SNSD-a za Opštinsko vijeće Drvar osvojila 1.473 glasa ili 42,27 odsto i osam odborničkih mandata, što je za dva više u odnosu na prethodne lokalne izbore 2016. godine.

- U Grahovu je ubjedljivo pobijedio novi načelnik Uroš Đuran, koji će sa pet odbornika SNSD-a formirati komotnu skupštinsku većinu u Opštinskom vijeću - naveo je Broćeta.

U Glamoču je za načelnika opštine izabran Nebojša Radivojša, a SNSD je osvojio četiri odbornička mjesta u Opštinskom vijeću.

SNSD je u Kupresu osvojio jedan odbornički mandat, dok će u Petrovcu u novom sazivu Opštinskog vijeća biti najbrojnija srpska politička partija sa tri odbornika.

- Srpski narod će u naredne četiri godine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu predstavljati tri odbornika SNSD-a u Opštinskom vijeću Ravno i jedan odbornik SNSD-a u Opštinskom vijeću Stolac, dok će interese srpskog naroda u Posavskom kantonu, u Odžaku predstavljati jedan odbornik SNSD-a - naveo je Broćeta.

Za opštinu Domaljevac-Šamac CIK će žrijebom odlučiti, dodao je Broćeta, da li će SNSD i u ovoj opštini postati parlamentarna stranka i tako doći do 27 odborničkih mandata u FBiH.