latinica  ћирилица
06/12/2020 |  13:53 ⇒ 16:35 | Autor: SRNA

Prijedorčanin uhvaćen u pokušaju krađe

Prijedorčanin čiji su inicijali G.K. lišen je slobode nakon što je uhvaćen u pokušaju izvršenja krivičnog djela na objektu u kojem su smještene prostorije udruženja građana, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
Lopov - Foto: ilustracija
LopovFoto: ilustracija

Iz policije navode da su dojavu da je u toku izvršenje krivičnog djela u Ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru, zaprimili juče oko 1.45 časova, nakon čega je brzom intervencijom policije u blizini zatečeno jedno lice.

- Daljim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela, utvrđeno je da je djelo pokušalo počiniti lice čiji su inicijali G.K. iz Prijedora - navodi se u saopštenju.

Istog dana G.K. je lišen slobode i izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno da je osumnjičeni pokušao izvršiti tešku krađu, ali je nakon uočenih policijskih službenika pobjegao sa lica mjesta.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica G.K. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Nezvanično, riječ je o prostorijama Udruženja građana Don, koje je i ranije bilo na meti lopova.