latinica  ћирилица
06/12/2020 |  18:56 ⇒ 19:07 | Autor: srpskainfo.com

Remi u Banjaluci, Fanimo spasio "bordo" tim

Fudbaleri Borca i Sarajeva odigrali su neriješeno 2:2 u derbi utakmici 18. kola Premijer lige BiH.
Borac-Sarajevo (foto:Mondo/Dragan Šutvić) -
Borac-Sarajevo (foto:Mondo/Dragan Šutvić)

Dva puta su Banjalučani imali prednost, ali nisu uspjeli da je sačuvaju pa je "Bordo tim" i dalje ostao jedini neporaženi u novoj sezoni.

Iz prve prave prilike Borac dolazi u vođstvo, a Јovo Lukić je još jednom pokazao koliko je značajan za napad Banjalučana.

Istrpio je mladi fudbaler jedan duel, onda prošao po lijevoj stranei, pogledao, pa vratio idealnu loptu za Ziljkića koji je preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Handžić je ubacio loptu za Fanima koji ju je odlično primio, sjajnim potezom se oslobodio svog čuvara, a onda pogodio za izjednačenje.

Krenuli su Banjalučani po novi gol, a onda su u 57. minutu imali veliku priliku.

Ziljkić je ubacio loptu na desnu stranu do Zakarića, ovaj pokušao da je proslijedi u sredinu za Lukića, ali je Kovačević bio na mjestu i spriječio veliku priliku za Borac.

Rasplamsala se borba, a onda je Sarajevo izvelo odličnu kontru, lopta je došla do fanima koji je izblokiran sa nekih 15 metara.

Odmah u nastavku akcije sjajna kontra Banjalučana, za samo nekoliko sekundi prenijeli su loptu do šesnaesterca Sarajeva, poprečni pas za Stojana Vranješa koji je milimetarski precizno sa nekih dvadesetak metara pogodio donji desni ugao.

Banjalulčanima je veliku uslugu napravio Hebibović koji je za samo dva minuta dobio dva žuta kartona, prvi u 70. minutu zbog prigovora, a drugi minut kasnije zbog opasne igre pa je “bordo tim“ u poslednjih dvadesetak minuta imao igrača manje.

Ponovo je u 85. minutu Fanimo ostavljen usamljen u šesnaestercu. Sušić je loptu ubacio sa lijeve strane, Handžić je preskočio, a sam kao duh bio je Fanimo koji je sa nekih deset metara ponovo savladao Pavlovića.

Sarajevo je lider na tabeli sa 42 boda dok je Borac na diobi treće pozicije sa Zrinjskim sa deset bodova manje.