latinica  ћирилица
06/12/2020 |  19:18 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Izbori u Mostaru istorijska šansa za srpski narod (VIDEO)

Nakon 12 godina, 20. decembra konačno će biti održani lokalni izbori u Mostaru.
Mostar - Foto: RTRS
MostarFoto: RTRS

Hrvatske i bošnjačke partije bore se za što veći broj odbornika i prevlast u ovom gradu, a Srbi za makar jednog autentičnog predstavnika koji će zastupati njihove interese.

Nosilac zajedničke liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" sa ostalim predstavnicima liste obilazi svaki kutak Mostara u kojem žive Srbi, kako bi ih ubjedili da su ovi izbori istorijska šansa za srpski narod da se vrati u politički život ovog grada.

Ovoga puta bili su na području Blagaja i Bune. I ovdje kao i u drugim dijelovima Mostara omladina srpske zajednice aktivno učestvuje i dio je zajedničke liste.

- Mi smo dosta, ne mogu reći ugroženi, od strane drugih nego malo smo zapostavljeni. Kako odrasli ljudi što se tiče posla, tako i studenti što se tiče fakulteta. Zapošljavanje je mnogo teško u Mostaru pošto smo mi naravno Srbi i mnogo nam teže nego ostalim ljudima i nacijama - priča Doris Žutina.

- Mi smo imali situaciju gdje naši ljudi, naši studenti, nisu imali mogućnosti da negdje konkurišu, u neke firme. Bili smo nekako spoticani. Sigurno bi ulazak jednog našeg čovjeka dosta značio, dosta promijenio i mislim da bi dosta toga mogli da odradimo - dodaje Duško Savić.

Poruka Srba iz Blagaja i Bune jasna.

- Pozvao bih još jednom ljude da shvate ozbiljnost i izađu na izbore i podrže listu Ostajte ovdje i doktora Velibora Milivojevića - naglašava Željko Čolović.

Srpska zajednica u ovom dijelu Mostara ima i želju - saniranje kapele u gradskom groblju i puteva. To su i predočili nosiocu zajedničke liste.

- Utisak sa ovog današnjeg sastaka, kao i predhodnih, je da smo našli snage, energije, izabrali pravi put i da ovako ujedinjeni sigurno ćemo doći do pobjede - istakao je nosilac liste Velibor Milivojević.

Srpsku zajednicu u Gradskom vijeću Mostara do sada su predstavljali Srbi u hrvatskim i bošnjačkim partijama koje problemi njihovih sunarodnika nisu posebno zanimali, ističu mostarski Srbi.