latinica  ћирилица
06/12/2020 |  19:24 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Srpska i Srbija ulažu u zdravstveni sektor u Kozarskoj Dubici (VIDEO)

U ovoj godini uložena su velika sredstva u Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici, zahvaljujući Vladi Srbije.
Porodična medicina Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Porodična medicina Kozarska DubicaFoto: RTRS

Neki od projekata već su realizovani, a drugi u toku. Ni u slučaju ove zdravstvene ustanove ne izostaje podrška Republike Srpske.

150.000 evra visina je sredstava Republike Srbije, zahvaljujući kojima su poboljšani uslovi rada, ali i liječenja u zdravstenoj ustanovi "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici.

- Ovo je važno ne samo za radnike, već i za naše pacijente, naše korisnike - ističe Dragica Mirosav, radnik Doma zdravlja.

Rekonstrukcija higijensko-epidemiološke službe, ginekologije, stomatologije te krovnih pokrivača, samo su neka od ulaganja.

- Ove nedjelje biće završena zamjena stolarije na fizijatriji. Ostala nam je vanjska ograda do ulice Mladena Stojanovića, to nismo uspjeli završiti, mada mislim da ćemo možda i uspjeti toku ove godine, zavisi od vremenskih uslova - pojašnjava direktor Doma zdravlja Vlado Karagić.

Ni pomoć institucija Republike Srpske nije izostala u ovoj godini.

Odobreno je 30.000 maraka za popravku rendgenskog aparata i veća sredstva za nabavku novih medicinskih aparata.

- Mi smo na intervenciju srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je bio ovdje u Kozarskoj Dubici dobili odobrenje za nabavku dva nova ultrazvučna aparata. Procedure su u toku, mislim da je otvorena ponuda, tako da očekujemo da do kraja godine dobijemo dva ultrazvučna aparata koja su nam potrebna, jer su oba aparata koja smo imali pokvarena - kaže Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Prema riječima Reljića, vrijednost ovih medicinsih aparata je oko 200.000 maraka, a njihova nabavka je od velikog značaja za oko 17.000 osiguranih Dubičana, koji pravo na liječenje ostvaruju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.