latinica  ћирилица
06/12/2020 |  20:31 ⇒ 20:43 | Autor: srpskainfo.com

Prvi poraz Zvezde u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su prvi ovosezonski ABA poraz, izgubivši sa 65:67 u 9. kolu od Budućnosti, koja je ostala jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju.
Zvezda-Budućnost (foto:  ABA liga / KK Crvena zvezda mts) -
Zvezda-Budućnost (foto: ABA liga / KK Crvena zvezda mts)

Dramatičan meč u Beogradu okončan je poslije mnogo uspona i padova oba takmaca, a sve je riješio završni minut.

U njemu je Zvezda, smanjivši zaostatak na "-2", riješila da ne faulira rivale u njegovoj posljednjoj akciji, što je Ivanović, strijelac 20 poena u prvom poluvremenu (a nijednog u drugom), iskoristio da "potroši vrijeme".

Kada je on promašio, Davidovac, najbolji igrač Zvezde (13 poena, 10 skokova), imao je dvije sekunde na raspolaganju poslije hvatanja lopte, a to je bilo i premalo, a on predaleko, da bi mogao da spriječi poraz crveno-bijelih.

Zvezda od trećeg minuta nije mogla da računa na Lengstona Hola, ali zapravo ni na dva zvučna ljetošnja pojačanja – DŽordan Lojd jeste postigao 10 poena, no šutirao je 2/6 za dva, 1/6 za tri, a imao je i pet izgubljenih lopti, dok je DŽoni O'Brajant promašio sva četiri šuta za dva poena, dao jednu trojku iz tri pokušaja i 21 minut nastupa završio sa indeksom "korisnosti" od "minus tri".

Uz borbenog Davidovca, iznad prosjeka bio je još samo Ročesti (11 poena), dok su Lojd (10 poena), Volden (sedam poena, tri krađe, dvije izgubljene lopte), pa i Kuridža (sedam poena, šut 3/8 i jedna greška koja je iznervirala njegovog trenera, Sašu Obradovića, u finišu) bili ispod nivoa na koji su navikli svoje pristalice.

Crvena zvezda je i dalje lider na tabeli sa osam pobjeda i jednim porazom.

Budućnost je i dalje jedini neporaženi tim na Јadranu, ali tim iz Podgorice ima samo šest odigranih mečeva.