latinica  ћирилица
10/12/2020 |  15:29 ⇒ 15:40 | Autor: SRNA

"SIM Impeks" i gorske službe spasavanja ozvaničili saradnju

Predstavnici kompanije "SIM Impeks" iz Banjaluke i gorskih službi spasavanja iz BiH danas su u hotelu "Vučko" na Јahorini potpisali ugovor kojim je ozvaničena njihova saradnja za naredne tri godine.
SiM Impex i gorske službe spasavanja iz BiH (Foto.nezavisne.com/) -
SiM Impex i gorske službe spasavanja iz BiH (Foto.nezavisne.com/)

Povod za ozvaničenje ove saradnje je isporuka "nokijan" guma za motorna vozila za potrebe svih gorskih službi u okviru Saveza gorskih službi spasavanja u BiH, saopšteno je iz kompanije "SIM Impeks".

Potpisivanju ugovora na Јahorini prisustvovali su direktor ove kompanije Slađan Cvijanović i predstavnici gorskih službi spasavanja iz BiH Marino Vidović, Miro Kalem, DŽenadin Veladžić i Adnan Osmanović, kao i predstavnik firme "Nokijan" Ivan Bura.

Kompanija "SIM Impeks" Banjaluka je jedan od lidera u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH i zvanični je distributer robe finske marke "nokian", koja proizvodi vrhunski kvalitetne zimske pneumatike.

Gorske službe okupljaju spasilačke službe i klubove, nevladine i neprofitabilne organizacije koje se bave spašavanjem u nepristupačnim područjima na kopnu, pod zemljom, na vodi i pod vodom.

Gorske službe spasavanja djeluju u BiH kroz četiri organizacije Savez gorskih službi spasavanja u BiH, čiji je predstavnik Marino Vidović, Gorska služba spasavanja Republike Srpske, koju predstavlja Miro Kalem, Gorska služba spasavanja Federacije BiH sa DŽenadinom Veladžićem na čelu i Gorska služba spasavanja stanica Brčko distrikta koju vodi Adnan Osmanović.