latinica  ћирилица
10/12/2020 |  19:07 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Nestao sportski avion; Potragu otežava slaba vidljivost zbog magle (VIDEO)

Sportski avion, "pajper 28", nestao je na području iznad Kozare i pokrenuta je potraga za njim.
Policijska potraga za nestalim avionom - Foto: RTRS
Policijska potraga za nestalim avionomFoto: RTRS

Avion je jutros poletio sa mahovljanskog aerodroma i u predviđenom roku nije sletio. Korišćen je u akciji oralne vakcinacije lisica.

Nešto prije 14 časova, izgubljena je komunikacija sa sportskim avionom, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Gradiška.

Kako saznaje RTRS, avion u kojem su se nalazila dva lica, poletio je jutros iz Banjaluke u 08.30 časova za Veliku Kladušu gdje je, navodno trebalo da preuzme medicinska sredstva za akciju vakcinacije lisica.

U povratku, tovar je trebalo da bude izbačen iznad Kozare, ali je u 13 časova i 40 minuta izgubljena svaka vrsta komunikacije sa ovom letjelicom.

Na terenu su brojne spasilačke ekipe, prije svega pripadnici policije, kao i planinari. Potragu otežava slaba vidljivost zbog magle, noći, ali i nepristupačnog terena.

- Imali smo dojavu da je to jugoistočno od repetitora Lisina, sad imamo nove koordinate – sjeveroistočni dio od Lisine i upućujemo se tamo i nadamo se najboljem. Bitno je prvo da lociramo teren i da ako ima, a nadamo se da ima preživjelih, ćemo pristupiti spašavanju, zajedno sa medicinskim osobljem - rekao je predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Armanda.

Povezane vijesti:

Ekipa RTRS-a na Kozari; Nastavlja se potraga za nestalim avionom (VIDEO)