latinica  ћирилица
14/12/2020 |  12:10 ⇒ 12:11 | Autor: RTRS

Adamović: Velika čast doprinijeti postizanju humanog cilja

Sekretar kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Čajavec" iz Banjaluke Draško Adamović rekao je da je velika čast za članove ovog društva što će učestvovati u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" i na jedinstven način doprinijeti da se ostvari humani cilj - osnivanje banke humanog mlijeka.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Adamović je istakao značaj da se mladi uključe u ovakve akcije, da osjete da treba i mogu da budu humani, te izrazio zadovoljstvo što će u ovogodišnjoj akciji učestvovati mladi harmonikaši.

- Ovo nije prva akcija u kojoj naši omladinci učestvuju, ali je specifična po svojoj humanitarnoj svrsi, te smo se rado odazvali pozivu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da budemo njeni partneri u akciji - rekao je Adamović Srni.

On je naglasio da je posebno značajno da se pojedinci, ali i institucije i ustanove okupe i udruže u dostizanju humanog cilja, te da to ova akcija postiže iz godine u godinu.

Adamović je rekao da će se na humanitarnoj akciji, zbog epidemije virusa korona, predstaviti samo mali dio članova KUD-a "Čajavec", te dodao da je to i dobra prilika da se predstave široj publici.

- Predstavićemo se sa tradicionalnim i izvornim narodnim kolima koje će svirati naši mladi harmonikaši, a siguran sam da će se naš repertoar svidjeti publici - rekao je Adamović.

On je podsjetio da KUD "Čajavec" 68 godina čuva istoriju, tradiciju i kulturu srpskog naroda, te da je ova godina bila naročito teška, kao i za sve ostale oblasti u kulturi i umjetnosti.

- Vrijeme je teško, radimo u ograničenim uslovima koji su za nas skoro nemogući, ali se trudimo da podižemo moral i da se ne predamo tek tako, te je ova akcija prilika za naše omladince da ih svijet vidi na ekranima, kad već ne mogu da putuju i nastupaju - rekao je Adamović.

Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" realizuje se tradicionalno pod visokom pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, a inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice".

U okviru akcije od 1. do 31. decembra aktivan je i "M:tel"-ov humanitarni broj 1411 koji će omogućiti građanima da pozivom na taj broj doniraju jednu KM i tako daju doprinos formiranju banke humanog mlijeka.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.