latinica  ћирилица
14/12/2020 |  15:09 ⇒ 19:57 | Autor: SRNA

Neće biti zatvaranja granice sa Srbijom (VIDEO)

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da neće biti zatvaranja granice Srbije, niti BiH, zbog epidemiološke situacije.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Dodik je rekao da je od Vučića zatražio da javnosti i u Srpskoj i Srbiji jasno kaže da se granice neće zatvarati bez obzira kakva bude epidemiološka situacija.

- Neće to biti sa stanovišta zatvaranja sa strane BiH, ni od Srbije. Što je, naravno danas bilo najvažnije da potvrdimo - izjavio je Dodik novinarima iz Republike Srpske.

On je dodao da je potvrđeno i opredjeljenje da će se nastaviti sve započete investicije i dogovori o investicijama kao što je "Buk Bijela", Aerodrom u Trebinju i sve druge.

- Dogovorili i smo i potvrdili i ranije opredjeljenje. Srbija je prije mjesec dana dala 20 miliona evra Republici Srpskoj za pomoć budžetu, što je bilo vrlo važno da konsolidujemo naše stanje i iskazala spremnost i planirala u svom budžetu još 20 miliona evra koje će dati u prvom tromjesječju naredne godine. To su nesumnjivo veliki dokazi odnosa Srbije i predsjednika Vučića prema Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

On je naglasio da je ovo najbolji period saradnje Srbije i Srpske i vrijeme kada je Srpska dobila najizdašniju pomoć.

- Ovaj sastanak je kao i prethodni bio dobar, koristan i uspješan za Republiku Srpsku, a vjerujem i za Srbiju - zaključio je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)