latinica  ћирилица
19/12/2020 |  11:08 | Autor: SRNA

Djevojčica iz Slovenije pozvala da se pomogne pokretanje Banke humanog mlijeka

Učesnica ovogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" Vita Stanovnik iz Slovenije pozvala je građane da pozivom na broj 1411 pomognu pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

- Šaljem vam pozdrave iz Slovenije. Pozivom na broj 1411 pomažete pri pokretanju prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj - rekla je Vita u video poruci.

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, počela je 1. decembra.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.

M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan do 31. decembra, putem kojeg građani mogu da doniraju jednu KM.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Prva Banka humanog mlijeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, budući da se na ovom mjestu vrši medicinsko zbrinjavanje najvećeg broja prijevremeno rođene djece iz Srpske.

Inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice".