latinica  ћирилица
20/12/2020 |  16:16 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Zapisi o Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj na Јutjub kanalu

Eparhija zvorničko-tuzlanska pokrenula je danas projekat video-zapisa o svom djelovanju u misiji širenja bogougodnog i korisnog sadržaja na internetu, objavljeno je na sajtu eparhije.
Eparhija zvorničko-tuzlanska - Foto: SRNA
Eparhija zvorničko-tuzlanskaFoto: SRNA

- Suština je zavoljeti Crkvu i zavoljeti Hrista - riječi su Njegovog preosveštenstva episkopa Fotija povodom emitovanja prve emisije "Zapisi eparhije zvorničko-tuzlanske" na Јutjub kanalu eparhije u kojem je predstavljen manastir Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini, u kojem se nalazi i Vladičanski dvor.

Vladika Fotije kaže da je misija Crkve prvenstveno da kroz bogosluženje ohristovljuje narod, a kao njenu važnu ulogu ističe i brigu o sirotinji kroz humanu djelatnost.

Prema njegovim riječima, Eparhija nastoji da kroz izdavačku djelatnost njeguje kulturu čitanja bogoslovskih knjiga, da se ljudi pouče spasenju, a emitovanjem video-zapisa o životu Crkve i naroda na ovim prostorima da tu riječ o dobrom približi ljudima i kroz savremene načine komunikcije.

U zapisima će biti predstavljeni eparhijski manastiri i njihovi igumani, potom parohijske crkve i službujući sveštenici, a uslijediće i ciklus razgovora sa ljudima iz društvenog života zajednice, profesorima, umjetnicima, sportistima, o tome kako oni vide svoje služenje narodu.

Video-zapisi dio su djelatnosti Informativne službe eparhije, a muzika korištena u emisijama su instrumentali pjesama episkopa Fotija.