latinica  ћирилица
22/12/2020 |  11:49 ⇒ 11:50 | Autor: SRNA

Uhapšeno 12 lica zbog krijumčarenja migranata

U Srbiji je uhapšena dvanaestočlana organizovana kriminalna grupa koja se u blizini granice sa BiH i Hrvatskom bavila krijumčarenjem migranata iz Srbije u zemlje EU.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Sumnja se da su oni od maja do oktobra ove godine ilegalno prevezli više od 310 ilegalnih migranata iz Obrenovca, Šida i Sremske Mitrovice do mjesta u blizini granice sa Hrvatskom i BiH kako bi migranti potom nedozvoljeno prešli u zemlje EU.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio M.S, su taksi vozilima prevozili ilegalne migrante uz novčanu naknadu od 170 do 550 evra po osobi, a novac su potom dijelili između sebe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Pretresom stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je 10 automobila, pištolj, dvije puške, više komada municije različitog kalibra, smjesa za koju se sumnja da je eksploziv, kao i 18.700 evra i 94.000 dinara /800 evra/ i više mobilnih telefona.

Uhapšeni, koji se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, biće uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Sremska Mitrovica i pripadnicima Bezbjednosno-informativne agencije i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.