latinica  ћирилица
26/12/2020 |  10:30 ⇒ 10:30 | Autor: SRNA

Blažuj: Ugrožena bezbjednost, protest zbog migranata

Mještani sarajevskog naselja Blažuj za sutra spremaju masovan protest da bi izrazili nezadovoljstvo zbog prisustva migranata i upozorili nadležne institucije na lošu bezbjednosnu situaciju, potvrdio je Srni predsjednik Savjeta mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević.

Hajdarević je rekao da zbog dešavanja u Bihaću građani strahuju da bi migranti iz Unsko-sanskog kantona mogli doći u Blažuj i pogoršati ionako lošu bezbjednosnu situaciju.

- Na početku smo prevareni kada su nam rekli da će migrante smjestiti u Hadžiće, a preko noći su ih doveli ovdje tako da je narod ovdje isprepadan i s pravom sumnjaju da bi svi migranti iz Bihaća mogli doći u Blažuj - dodao je Hajdarević.

On je naveo da, prema procjenama, u Blažuju ima oko 3.000 migranata, ali da nadležni i odgovorni nemaju tačnu evidenciju, jer migranti konstantno odlaze i dolaze.

Hajdarević je pojasnio da u migrantskom kampu u bivšoj kasarni imaju dva sporedna, ilegalna ulaza, pa veliki broj migranata izbjegava glavnu kapiju i u kamp ulaze ilegalno.

Mještani ovog sarajevskog naselja okupili su se i prije dva dana, ali u manjem broju, da bi upozorili na lošu bezbjednosnu situaciju koja traje više od godinu dana.