latinica  ћирилица
28/12/2020 |  21:38 ⇒ 21:44 | Autor: SRNA

Marković: Ne postoji većina za izglasavanje izmjena Zakona

Poslanik DPS-a Duško Marković saopštio je okupljenim građanima ispred Skupštine Crne Gore da Državna izborna komisija nije prihvatila verifikaciju novog mandata, te da večeras ne postoji većina za izglasavanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti koja se očekivala.
Duško Marković (Foto:srbin.info) -
Duško Marković (Foto:srbin.info)

- DIK nije prihvatio verifikaciju novog mandata, pa nemaju većinu - rekao je Marković.

On je poručio okupljenima da se raziđu.

Skupština Crne Gore će najvjerovatnije sutra nastaviti rad.

Odbor Skupštine Crne Gore za ljudska prava i slobode dao je zeleno svjetlo na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i predložio Skupštini da ga usvoji.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore ponovo se okupila grupa građana zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Okupljeni građani zamjeraju novoj Vladi to što na sjednicu Odbora za ljudska prava nisu pozvali nikoga od predstavnika "crnogorske pravoslavne crkve". Podršku okupljenima, kako se navodi, dali su i poslanici opozicije.

Zbog kontroverznog Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, koji je usvojen krajem prošle godine, u više crnogorskih gradova održavane su protestne šetnje, jer taj akt predviđa otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori