latinica  ћирилица
29/12/2020 |  15:21 ⇒ 15:48 | Autor: RTRS

Vaspitači pozvali roditelje da dođu po djecu; Proglašen kraj prvog polugodišta

Vaspitači iz banjalučkih vrtića pozvali su roditelje da dođu po djecu nakon zemljotresa, koji je pogodio danas Petrinju u Hrvatskoj, a osjetio se i u Republici Srpskoj.
Vrtić "Јeževa kućica" (foto: Grad Banjaluka) -
Vrtić "Јeževa kućica" (foto: Grad Banjaluka)

Iz predostrožnosti, zbog podrhtavanja tla koje se osjetilo u Banjaluci, obdaništa u ovom gradu su već oko 14.00 časova završavala radni dan.

Zaposleni u vrtićima su pozivali roditelje da dođu po djecu.

- Naredba gradonačelnika Banjaluke je da djeca i zaposleni izađu iz objekata po preporuci Civilne zaštite u ovakvim situacijama i da pozovemo sve roditelje da preuzmu djecu - rekla je Srni vršilac dužnosti direktora banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Јelena Kurtinović.

Ona je dodala da se u toku dana očekuju uputstva nadležnih o tome da li će vrtići raditi sutra i u kom režimu.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske danas je saopšteno da neće biti druge smjene u školama, te je proglašen kraj prvog polugodišta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sugrađane na smirenost nakon zemljotresa koji se osjetio i u ovom gradu, navodeći da su sve službe u pripravnosti i da u ovom trenutku nema prijavljene štete usljed podrhtavanja tla.

Mrežom seizmoloških stanica Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske danas je u 12.19 časova lociran zemljotres sa magnitudom 6,3 jedinica Rihtera i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od osam do devet stepeni Merkalijeve skale, na teritoriji Hrvatske, a sa epicentrom u regionu Petrinje.

Zemljotres se jako osjetio u sjevernom dijelu BiH.