latinica  ћирилица
29/12/2020 |  16:46 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u Kostajnici: Procijeniti situaciju i utvrditi aktivnosti sanacije (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Kostajnici da je na javnim i privatnim objektima u ovoj opštini zabilježena veća materijalna šteta nakon zemljotresa koji se danas dogodio u Hrvatskoj i osjetio u široj regiji.
Željka Cvijanović - Kostajnica - Foto: RTRS
Željka Cvijanović - KostajnicaFoto: RTRS

- Sutra će biti održan sastanak na kojem će biti procijenjena situacija i utvrđene aktivnosti na sanaciji - istakla je Cvijanović.

Ona je navela da će predstavnici Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske utvrditi sljedeće aktivnosti na učvršćivanju objekata, njihovoj sanaciji i pripremi za punu upotrebu.

- Republičke institucije će intervenisati i kada je riječ o privatnim objektima, kao i o objektima u kojima su smještene javne institucije, kako bi se što prije ponovo stavile u funkciju - dodala je Cvijanović.

Naglasila je da je cilj da zajedno republičke i lokalne vlasti riješe ovaj problem u najkraćem mogućem roku - rekla je Cvijanović. 

Epicentar snažnog potresa jačine 6,3 stepena Rihterove skale, koji je registrovan u 12.20 časova, bio je na tri kilometra od Petrinje.