latinica  ћирилица
08/01/2021 |  11:52 ⇒ 12:21 | Autor: RTRS

Eko toplane: Kvalitet grijanja poboljšan, energent obezbijeđen

Prošla je skoro polovina sezone 2020/2021 i do sada proizvodnja i isporuka toplotne energije protiču uredno, bez većih problema, poručili su iz Eko toplana.
Eko toplane - Foto: RTRS
Eko toplaneFoto: RTRS

Dodali su da su sve pripreme za ovu sezonu grijanja završene na vrijeme, tako da su, kako kažu, stvoreni svi preduslovi da se proizvodnja i isporuka toplotne energije i do kraja sezone odvijaju uredno kroz dvadesetčetvoročasovni režim grijanja, kao i do sada.

- Redovne analize pokazuju da je u odnosu na proteklu sezonu, kvalitet grijanja poboljšan - naveli su u Eko toplanama.

Dodali su da je tokom protekla tri mjeseca, broj reklamacija na kvalitet grijanja, odnosno zahtjeva za mjerenje temperature u grijanim prostorima, u odnosu na isti period u prošloj sezoni, smanjen za 18 odsto, dok su gubici toplotne energije na distributivnoj mreži smanjeni za šest odsto.

- Trenutno je u ovoj sezoni 0,7 odsto od ukupnog broja korisnika uputilo zahtjev za utvrđivanje kvaliteta grijanja, odnosno mjerenje temperature u grijanom prostoru. Godišnja anketa o zadovoljstvu korisnika usluge provedena u skladu sa ISO standardima, u 2020. godini pokazala je da je prosječna ocjena zadovoljstva korisnika 4,11 (rang ocjena od 1 do 5) – rekli su u Eko toplanama.

Naveli su da su prosječne spoljašnje temperature u prva tri mjeseca ove sezone grijanja u našem gradu niže za 4,3 stepena Celzijusa u odnosu na isti period prošle sezone, zbog čega je proizvodnja toplotne energije veća za 31,1 odsto.

- Energent za kompletnu sezonu 2020/2021, obezbijeđen je kao i do sada sopstvenim sredstvima Eko toplana, bez finansijske pomoći javnih institucija – kazali su u ekotoplanama i naglasili da cijene grijanja i u ovoj sezoni za sve korisnike ostaju iste, uprkos značajnom povećanju cijena električne energije i nekih drugih inputa.