latinica  ћирилица
08/01/2021 |  13:47 ⇒ 14:01 | Autor: SRNA

Ilić preuzeo dužnost od Talića

Mladen Ilić preuzeo je danas dužnost predsjednika Skupštine grada Banjaluka od dosadašnjeg predsjednika Zorana Talića.
Mladen Ilić (foto: Facebook/Mladen Ilić) -
Mladen Ilić (foto: Facebook/Mladen Ilić)

Ilić, koji je član SNSD-a, kaže da ga čeka mnogo posla, naročito zbog pandemije virusa korona, čije se posljedice osjete u svim životnim sferama.

On je dodao da mu je među prioritetima u radu ublažavanje posljedica pandemije, te da pomogne onima koji su njome najviše pogođeni.

- Svjestan sam obaveza koje me čekaju i maksimalno sam motivisan da uz mnogo želje i energije usvajam nove stvari sa ciljem da Banjaluka nastavi da se razvija i funkcioniše kao i do sada - rekao je Ilić novinarima.

Govoreći o radu Skupštine grada u situaciji u kojoj je gradonačelnik iz jedne političke opcije, a skupštinska većina iz druge, Ilić je rekao da će se u radu držati svojih obaveza koje su mu zakonom propisne, kao i ciljeva koje ima.

- Svakako da je situacija koju sada imamo nešto na šta nismo navikli, ali sam siguran da svi mi nosimo određenu odgovornost, kako prema ljudima koji su nam dali povjerenje, tako i prema razvoju grada - istakao je Ilić.

Talić je čestitao Iliću na izboru za predsjednika Skupštine grada i poželio mu da nastavi trend koji je bio u prethodnom periodu, osluškuje sve odbornike, kao i da im se maksimalno nađe na usluzi i komunicira sa svakim od njih.

- Treba da svi zajedno pokušaju da u vremenu pred nama, koje je složeno zbog pandemije virusa korona, nađu što kvalitetnija i bolje rješenja za razvoj i funkcionisanje grada - ističe Talić.

On je izrazio zadovoljstvo jer je Skupština grada u posljednje četiri godine imala dobru dinamiku rada, podsjetivši da je održano više od 50 sjednica, na kojima je obrađeno više od 2.000 skupštinskih materijala.

Talić je rekao da neće prihvatiti privilegiju da šest mjeseci prima platu nakon isteka mandata, te da smatra da u vrijeme koje finansijski složeno zbog pandemije virusa korona niko ne treba da koristi nikakve privilegije, već da živi od svoga rada.