latinica  ћирилица
08/01/2021 |  14:24 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Položeni vijenci na spomenik bivšem predsjedniku Јeliću

Delegacije institucija Republike Srpske i opštine Modriča danas su, povodom 9. januara - Dana Republike, položili vijence na spomenik bivšem predsjedniku Srpske Milanu Јeliću u Modriči.
Modriča: Položeni vijenci na spomenik Јeliću - Foto: SRNA
Modriča: Položeni vijenci na spomenik ЈelićuFoto: SRNA

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da se tradicionalno, povodom Dana Republike, polažu vijenci na spomenik šestom predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću, te da se ovim, osim iskazanog poštovanja prema njemu, potvrđuje značaj Srpske i njenih institucija za srpski narod.

On je rekao da je Јelić dao ogroman doprinos izgradnji i jačanju Republike Srpske kako kroz svoj društveni, politički i sportski rad, tako i kao poslanik u Narodnoj skupštini Srpske.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Јelić ostavio neizbrisiv trag u postojanju Srpske.

- Republika Srpska je najveća sigurnost i zaštita srpskog naroda, zbog čega slavimo dan njenog nastanka - rekao je Đokić.

Načelnik opštine Modriča Јovica Radulović naveo je da sjećanja građana Modriče i ovog dijela Republike Srpske na Milana Јelića nisu izblijedila.

Јelićev sin Petar zahvalio je za ukazano poštovanje njegovom ocu.

Milan Јelić je nakon rata biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Bio je ministar energetike i razvoja Srpske od marta do 9. novembra 2006. godine, kada je izabran za šestog predsjednika Republike Srpske.

Milan Јelić je preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara u 51. godini.