latinica  ћирилица
09/01/2021 |  12:27 ⇒ 12:27 | Autor: SRNA

Episkop Јefrem: Srpski narod treba da bude ponosan jer ima Srpsku

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem poručio je da srpski narod danas treba da bude ponosan i radostan, jer ima svoju otadžbinu – Republiku Srpsku.
Vladika banjalučki Јefrem - Foto: SRNA
Vladika banjalučki ЈefremFoto: SRNA

- Srpski narod osjeća taj ponos i tu radost, jer danas imamo svoju Republiku Srpsku. Obavezni smo da iskazujemo svoju ljubav prema svojoj otadžbini kroz patriotizam, odnosno ljubav prema svojoj zemlji - istakao je vladika Јefrem u besjedi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Vladika Јefrem je rekao da je danas krsna slava Republike Srpske, Sveti arhiđakon Stefan, koji je prvi među mučenicima stradao za Hrista za istinu i pravdu.

- Teško da bi se mogao izabrati bolji nebeski zaštitnik Republike Srpske nego što je Sveti arhiđakon Stefan, koji je propovijedao istinu, stradao radi istine i na kraju pobijedio - naglasio je episkop Јefrem.

Vladika Јefrem je rekao da treba Republiku Srpsku treba graditi, voljeti i poštovati srpski narod, ali i druge narode koji ovdje žive.

- Neka blagoslov Božiji bude sa svima nama, sa našim narodom i sa onima kojima je Bog i narod povjerio da u ovom momentu vode Republiku Srpsku - od najnižeg do najvišeg nivoa vlasti - istakao je vladika Јefrem.