latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:01 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Marčeta: Republika Srpska za Srbe u FBiH jedini oslonac

Predsjednik Inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba u Federaciji BiH /FBiH/ Mile Marčeta rekao je Srni da Srbi iz FBiH smatraju 9. januar i njihovim danom, te da im je Republika Srpska jedini oslonac.
Mile Marčeta (foto:javnarasprava.ba) -
Mile Marčeta (foto:javnarasprava.ba)

- Inicijativni odbor asocijacije Srba u Federaciji BiH čestita Dan Republike Srpske - 9. januar predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću, predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, građanima Srpske i svima koji žive van granice Republike Srpske, a osjećaju da je ovo i njihov dan - naveo je Marčeta.

On je dodao da Srbi iz Federacije žele da Republika Srpska bude stabilna i snažna, gdje će mnogi rado doći i gdje će se stvarati uslovi za ulaganja i zapošljavanja, a samim tim i ostanak mladih koji su budućnost.

- Mi Srbi iz FBiH osjećamo da je Republika Srpska i naša Republika i zato želimo da ova čestitka dođe do svih građana koji osjećaju da je 9. januar datum svih Srba, gdje god da žive, jer je Srpska oslonac, nada i budućnost zato želimo da ona bude najbolja - rekao je Marčeta.