latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:46 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

Njegovati saradnju i zajedništvo Srbije i Srpske

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Dan Republike Srpske i ukazao na značaj njegovanja saradanje i zajedništva Srbije i Srpske u vrijeme kada se čitavo čovječanstvo suočava sa izazovima.
Petar Petković - Foto: facebook.com
Petar PetkovićFoto: facebook.com

- Vrijeme je da gradimo temelje za mir i ekonomski prosperitet i čuvamo svoj identitet, što najbolje zna i srpski narod na Kosovu i Metohiji koji je uvijek uz građane Republike Srpske - napisao je Petković na svom Tviteru i postavio i fotografiju zastave Republike Srpske.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je praznik Srpskoj u ime svih Srba sa Kosova i Metohije i poručio da radost današnjeg dana obasjava i raduje Srbina ma gdje živio, iako ove godine zbog epidemije nema zajedničke proslave.

On je za Tanjug rekao da Srbi moraju da nastave da njeguju neraskidive bratske i duhovne veze, čuvaju jedinstveni identitet i vjeru, te da nastave da sarađuju kao i do sada.

- Srbi širom ovih prostora znaju koliko je vaše srce veliko i koliko su svakodnevna pomoć i riječi podrške značajni za opstanak naroda na ovim prostorima. Naša bratska ljubav i povezanost su nemjerljivi i neraskidivi - poručio je Rakić.