latinica  ћирилица
09/01/2021 |  15:26 ⇒ 20:04 | Autor: SRNA

Prijem za Prijedorčane koji su obilježili proteklu godinu (VIDEO)

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je prijem za Prijedorčane koji su svojim radom obilježili 2020. godinu.
Prijedor - prijem za hrabre i humane pripadnike policije - Foto: SRNA
Prijedor - prijem za hrabre i humane pripadnike policijeFoto: SRNA

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je da su u Gradskoj upravi odlučili da na Dan Republike zahvale ljudima koji su obilježili prošlu godinu.

Pavlović je istakao da će sa boljim Prijedorom biti bolja i Republika Srpska, te da je mnogo ljudi u ovom gradu koji su obilježili 2020. godinu.

- Ali, nismo ih sve danas mogli pozvati zbog epidemiloške siutuacije. Zato smo skromno obilježili naš Dan Republike Srpske, ali ćemo već poslije godišnjih odmora početi pripremati obilježavanje Dana Republike Srpske za narednu godinu i svi ćemo dati svoj doprinos da taj dan bude svečan i najbitniji u godini - rekao je Pavlović.

On je napomenuo da je Republika Srpska stvorena u ratu, da je na ovim genaracijama da je odbrane i sačuvaju, a na mlađima da ona postoji dugo godina.

- To je ono što ćemo raditi u narednom periodu. Moramo da sačuvamo Republiku Srpsku kroz institucije i to nema alternativu. Republika Srpska nema alternativu. Ono što najbolje budemo mogli raditi, mi ćemo raditi za njen opstanak i za bolji naš grad - izjavio je Pavlović.

Na prijemu su bili pripadnici Policijske uprave Prijedor, predstavnici kovid odjeljenja prijedorske bolnice i kovid ambulante Doma zdravlja, Higijensko-epidemiološke službe, Udruženja voćara i Omladinskog savjeta.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je na prijem došao sa sedam policijskih službenika, od kojih su trojica pripadnici Žandarmerije, a četvorica pripadnici redovnih policijskih snaga.

- Tu sam sa kolegama koji su se 2020. istakli u spasavanju ljudskih života, koje je pohvalio MUP Republike Srpske, a gradonačelnik je na ovaj način htio dati doprinos i ukazati na opasnosti sa kojima se sreću policijski službenici prilikom izvršavanja redovnih poslova i zadataka. Kada to od nas situacija zahtijeva, spremni smo i život rizikovati da bi pružili pomoć građanima - poručio je Vujanović.

Načelnik Infektologije u Bolnici "Dr Mladen Stojanović" Boris Ćurguz, koji je na čelu kovid odjeljenja, zahvalio je gradonačelniku i čestitao mu Dan Republike.

Predsjednik Udruženje voćara Prijedor Mladen Marjanović podsjetio je da su voćari sa svojim mašinama dezinfikovali ulice Prijedora u borbi protiv virusa korona.

- Grad je uvijek uz voćare, voćari će uvijek pomoći kada bude trebalo. Nadamo se da slijedi mnogo bolje vrijeme, nego što je bilo prošle godine - dodao je Marjanović.