latinica  ћирилица
09/01/2021 |  18:18 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Selaković: Budite ponosni na ono što ste stvorili (VIDEO)

Srpski narod u Republici Srpskoj treba da bude ponosan na ono što je stvorio, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković na Svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske.
Nikola Selaković -
Nikola Selaković

Selaković je naglasio da Srpsku može da razgrađuje i razvodnjava samo onaj koji je i stvarao jer ona je istorijski i politički činilac i nepromjenjiva činjenica.

Vrhovni interes srpskog naroda u vremenu pred nama jeste, kaže Selaković, borba za očuvanje mira i stabilnosti.

- Mir i stabilnost moraju da budu naš nacionalni projekat i naša nacionalna građevina, a Srbija i Republika Srpska u tom nastojanju moraju da budu jedinstvene čak i onda kada se u toj borbi suočavaju sa onima kojima ti ciljevi nisu prioritetni - poručio je Selaković.

Selaković je naglasio da je srpski narod jedan i u vrijednosnom smislu nedjeljiv. Vezuje nas naš jezik, kultura, istorija i tradicija, naše Svetosavlje, naša herojska prošlost i zajednička etika, naša ljubav prema slobodi i našoj crveno - plavo - bijeloj zastavi.

Srbija voli, poštuje i podržava Republiku Srpsku i na to je obavezuje ne samo ubjedljiva većina mišljenja građana Srbije već i međunarodno pravo - Dejtonski mirovni sporazum, poručio je Selaković.

- Neka Srbija i Republika Srpska nastave da žive u slozi i ljubavi i neka se između nas nikada niko više ne drzne da postavlja barijere i prepreke tamo gdje treba da stoje mostovi i ispružene bratske ruke – rekao je Selaković.