latinica  ћирилица
10/01/2021 |  12:11 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Katarina Tasić, talentovana interpretatorka iz Višegrada (VIDEO)

Katarina Tasić iz Višegrada, talentovana je interpretatorka. Pjevanjem se počela baviti sa šest godina, prvo u Kulturno umjetničkom društvu, a danas student Muzičke akademije u Kragujevcu.
Katarina Tasić - Foto: RTRS
Katarina TasićFoto: RTRS

Uz podršku roditelja, Katarina je upisala Muzičku školu u Užicu, Odsjek klavir i solo pjevanje. Danas je uspješan student Muzičke akademije u Kragujevcu, Odsjek solo pjevanje.

- Operska muzika kojom se trenutno bavim je izuzetno zahtjevna nije jednostavna i zahtjeva dosta rada dosta vremena i posvećenosti tako da ja dajem sebe svaki dan pet sati za pet minuta na sceni - kaže Katarina.

Katarina pjeva izvorne, starogradske,pop, rok, i džez melodije, ali kaže da je opera za nju poseban izazov..

- Opera me privukla jer je to jedan dublji vid umjetnosti koji nije baš pristupačan svima, sve vezano za tu vrstu muzike, sve vezano za scenu me intrigira - dodala je Katarina Tasić.

Ova talentovana djevojka ostvarila je brojne nastupe, osvajala nagrade, nastupala sa Balkanikom, grupama Legende i Van Gog.

- Učestvovala sam na raznim takmičenjima imam dosta nagrada iz Srpske i Srbije, ali nijednu ne bih izdvojila posebno jer mi je jer mi je svaka izuzetno bitna i draga. Smatram da je za jednu mladu osobu ili umjetnika bitno podneblje iz koga dolazi , u kome raste i razvija se .Naša Republika je bogata istorijski i kulturološki, i želim da se u što skorije vrijeme odužim svojim sugrađanima jednim solističkim koncertom - poručila je Katarina Tasić.