latinica  ћирилица
10/01/2021 |  18:56 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Siniša Bukvić iz Ljubinja rizikovao život da bi zaštitio druge (VIDEO)

Ko želi da se savjesno bavi policijskim poslom, mora biti spreman na sve opasnosti. Tako kaže Siniša Bukvić, policajac iz Ljubinja, koji se nije dvoumio da, rizikujući svoju bezbjednost, zaštiti druge. Јedan je od 34 policijska službenika, koji su dobili posebne zahvalnice ministra, za profesionalnost i požrtvovanost u spasavanju ljudskih života.
Siniša Bukvić - Foto: RTRS
Siniša BukvićFoto: RTRS

Siniša se prisjeća julske noći u Ljubinju. Iako je bio na slobodnom danu, dobio je poziv oko ponoći, da se odmah javi na posao. Saopšteno mu je da lice naoružano bombom i nožem prijeti drugima. Znao je da je riječ o osobi kojoj nije prvi put da oružjem nasrće na druge, pa i na policiju.

- Rekao je da će baciti bombu, nosio je ručnu bombu i nož za pojasom. Јa sam ga zapričavao i uspio d ga iznenadi. Istrgao sam mu nož i bombu i uspio da ga savladam. Pozvao sam zatim svoje kolege koje su ga privele u policijsku stanicu - priča Bukvić.

Nije ovo bila prva ovako opasna i izazovna situacija u kojoj se našao radeći svoj posao. Sve je to, kaže, dio službe jer policajac mora biti spreman i da životom zaštiti druge.

- Policajac prvenstveno mora da voli svoj posao, da ga radi iz srca i iz duše i treba da pomaže ljudima u nevolji - dodaje Bukvić.

Nije ovo prvo priznanje koje je dobio. I ranije je pohvaljivan za rad u službi, ali i za zasluge tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Drago mi je što je moj rad prepoznat i što me je komandir predložio za ovu nagradu - kaže Bukvić.

Priznanja i pohvale svakom gode, ali u policijskom poslu vjerovatno ih je mnogo teže zaslužiti nego u nekom drugom, manje opasnom zanimanju. Siniša Bukvić je to i dokazao.