latinica  ћирилица
11/01/2021 |  07:18 ⇒ 08:32 | Autor: RTS

Denver lako protiv Niksa (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić sa 22 poena i 10 skokova doprinio je pobjedi protiv Njujorka koja nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Јokić je ponovo predvodio Denver do trijumfa, ovoga puta lako su savladani Niksi, rezultatom 114:89.
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats) -
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats)

Nagetsi su bez problema pobijedili Njujork u gostima, u utakmici koja je prelomljena već u prvom poluvremenu.

Ekipa uz Denvera vodila je od samog starta, a Niksi nisu imali rješenje za srpskog centra koji je za pola sata na terenu ubacio 22 poena (9-15 iz igre, 1-5 za tri), uz 10 skokova i pet asistencija.

Јokić je stigao da ukrade dvije lopte i ostvari jednu blokadu za nešto više od pola sata na terenu.

Trener Majk Meloun iskoristio je premoć na terenu da razigra cijeli tim, tako da su u igru ušli svi igrači sa klupe, drugi put uzastopno, a čak šest igrača postiglo je dvocifren broj poena.

Već na poluvremenu "grumenje" je imalo +21, a osim srpskog igrača, istakli su se još Geri Heris sa 14, odnosno Moris i Dožir sa po 12 poena.

Na drugoj strani, jedini raspoloženi je bio DŽulijus Rendl sa 29 poena, 10 uhvaćenih lopti i pet uspješnih dodavanja.

Ovom pobjedom Nagetsi su konačno izašli "na nulu", odnosno imaju isti broj pobjeda i poraza (5-5) i nalaze se na devetoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.

Nagetsi ostaju u Njujorku gde već u utorak igraju sa Bruklinom koji je izgubio 129:116 od Oklahome, uz tri poena i tri skoka Alekseja Pokuševskog za 16 minuta igre za Tander.