latinica  ћирилица
11/01/2021 |  08:55 ⇒ 11:24 | Autor: Index.hr

Na auto-putu kod Јastrebarskog prevrnuo se autobus, ima povrijeđenih

Sinoć oko 2.22 časova na A1 kod izlaza Јastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa Autoprevoza Požega, javila je policija.
Prevrnuo se autobus kod Јastrebarskog - Foto: Index.hr
Prevrnuo se autobus kod ЈastrebarskogFoto: Index.hr

Prema do sada prikupljenim informacijama, ima više povrijeđenih, ali iz policije dodaju da nemaju saznanja da je neko smrtno stradao.

Iz "Arrive" pod koju spada Autoprevoz Požega potvrdili su Indeksu da su povrijeđena dva vozača i šest putnika.

U autobusu je bilo ukupno 13 putnika.

- Nažalost, u ponedjeljak 11.01.2020. malo poslije 2,20 na A1 kod izlaza Јastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa u kojoj je učestvovalo vozilo kompanije Autoprometno poduzeće d.d. Požega. U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13 putnika i dva vozača. U saobraćajnoj nezgodi su povrijeđeni vozači autobusa i šest putnika. Povrijeđenim licima je pružena prva pomoć. Naši radnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Uviđaj na mjestu događaja je završen, a uzrok nezgode se utvrđuje - ističe se u saopštenju.

Ono što trenutno možemo potvrditi jeste da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili u skladu sa Zakonom o mobilnim radnicima.

Bezbjednost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obaveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole. Slijedom toga, u skladu sa internim procedurama, svako vozilo obavezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih osam sedmica. Zadnji interni pregled na autobusu koji je učestvovao u nezgodi izvršen je krajem decembra 2020. godine kao dio obavezne redovite interne tehničke kontrole.

Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima - poručili su iz Arrive.

Ranije je za Indeks iz zagrebačke policije rečeno da još ne znaju ni koliko je tačno povrijeđenih osoba.

- Uviđaj je još uvijek u toku - rekli su iz PU zagrebačke.

Nove informacije očekuju se uskoro.

Zbog prevrtanja autobusa između čvorova Јastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se jednom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na čas, Јavlja HAK.