latinica  ћирилица
11/01/2021 |  11:46 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Prijedorski policajac u finalu krosfita u Atini (VIDEO)

Prijedorčanin Mišo Papak (23), pripadnik je Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske, ali i uspješan sportista. U aprilu bi trebalo da učestvuje u finalu Međunarodnog takmičenja u Atini u elitnoj kategoriji u krosfitu, relativno novoj disciplini fitnesa.
SAЈ obuka - Foto: RTRS
SAЈ obukaFoto: RTRS

Mišo Papak tri godine bavi se krosfitom, koji je kombinacija raznih sportova izdržljivosti i snage, kao što su dizanje tegova, plivanje, trčanje i gimnastika. Prošle godine plasirao se na međunarodno takmičenje u Atini, koje smatraju nezvaničnim evropskim prvenstvom u krosfitu.

- Prvo je bilo kvalifikaciono takmičenje, koje se održavalo "onlajn". Oni izbace četiri treninga, to jest mi zovemo "vuda" i ja se snimam. Prikažem kojom opremom radim i to šaljem njima, tamo imaju sudije koje pregledaju i najboljih 150 takmičara iz čitave Evrope, čak i dalje iz svijeta, su išli na to takmičenje, koje je bilo, zbog korone prolongirano, odgođeno i održaće se ove godine, 14. aprila - kaže Mišo Papak.

Osim što je vrhunski sportista, Mišo Papak je i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

- Velika mi je čast što sam pripadnik jedne takve jedinice. Oni mi takođe izlaze u susret oko mojih takmičenja, oko sprermanja za takmičenje, daju mi kako finansijski sredstva, tako i podršku, koju dobijam od njih da mogu tamo trenirati, spremati se, što mi je od velikog značaja za moj uspjeh - dodaje mladi policajac iz Prijedora.

Specijalna antiteroristička jedinica jedna je od najelitnijih jedinica MUP-a Srpske. Zbog toga, pripadnici jednice moraju da budu i mentalno i fizički veoma spremni.

- Kod nas je jako velika dispciplina što se tiče treninga i svega ostalog. Za naš posao je jako bitno da smo fizičkoj formi da smo spremni bi mogli odgovoriti na sve poslove i zadatke koj su pred nama.

Mišo je i ronilac, a ima i sertifikat za obuku sa čuvenom američkom jedinicom za specijalne operacije, "Fokama".