latinica  ћирилица
11/01/2021 |  12:35 ⇒ 12:36 | Autor: RIA-Novosti

Јokić: Mnogo mi znače pohvale Dankana

Nikola Јokić bio je zadovoljan trijumfom nad Njujorkom kojim je njegov Denver nastavio da popravlja formu, nakon nešto sporijeg početka sezone.
Nikola Јokić - Foto: Twitter
Nikola ЈokićFoto: Twitter

Denver je savladao Nikse rezultatom 114:89, a Јokić je za RTS izjavio da mu prijaju pohvale Tima Dankana, koji je rekao da obožava da ga gleda.

U utakmici u kojoj su zaigrali svi igrači sa klupe Nagetsa, Јokić je ponovo bio najbolji sa 22 poena, 10 skokova i pet asistencija.

- Nema nijedne lake utakmice, niti pobjede za nas. Tako je bilo otkad sam ja ovdje, koliko već pet-šest utakmica - rekao je Јokić i dodao:"Hvala mu, sigurno mnogo znači kada jedan takav igrač, tolika zvijezda i budući član Kuće slavnih pohvali. Јedan igrač kojem sam se divio kada sam dolazio u NBA i bila mi je čast što sam igrao protiv njega. Znači sigurno mnogo."

Ekipa iz Kolorada se trenutno nalazi na mini-turneji u Njujorku, a zbog svih mjera i protokola, zabranjeno im je kretanje osim ka sportskim halama kada su utakmice.

- Dosadno je, ne možemo da idemo ni na večere, niti da se družimo. Uglavnom smo po sobama, ništa ne radimo. Malo je dosadno, ali dobro, ovdje smo zbog posla i tako je – kako je - reko je Јokić.

Momak iz Sombora je zadovoljan nizom pobjeda poslije nešto slabijeg starta, a prokomentarisao je i izjavu trenera Majka Melouna da bi na svakoj utakmici mogao do tripl-dabla.

- Teško je, duga je sezona. Zavisi od utakmice do utakmice, nekada možeš i ide te, nekada ne možeš. Teško je, jedino ako baš pratiš i 'vijaš' statistiku, zato nije mnogo ljudi to napravilo, mislim da su samo dva-tri čovjeka to uradila otkad postoji liga  zaključio je Јokić za RTS.

Ovom pobjedom Nagetsi su konačno izašli "na nulu", odnosno imaju isti broj pobjeda i poraza (5-5) i nalaze se na devetoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.