latinica  ћирилица
11/01/2021 |  13:31 ⇒ 13:32 | Autor: SRNA

Tegeltija: Potrebna mišljenja nadležnih institucija

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba droga upućen u proceduru pribavljanja odgovarajućih mišljenja nadležnih institucija prije nego što se nađe na sjednici Savjeta ministara.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara 3. decembra utvrdio prijedlog odgovora na pitanje poslanika SDP-a Saše Magazinovića u vezi sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe, a u kojem su precizno definisane procedure za ovaj proces.

- Savjet ministara je 2. septembra prošle godine donio odluku o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga koja će u skladu sa nadležnostima kandidovati pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe kako bi institucije zauzele konačan i zvaničan stav. Govorim o ovoj komisiji i sjednici Savjeta ministara jer prethodni saziv ove komisije 2019. godine nije postigao saglasnost u vezi sa izmjenom ovog zakona - rekao je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da ima puno razumijevanje u vezi sa aktivnošću Magazinovića kako bi se učinili koraci ka legalizaciji kabanisa u medicinske svrhe.